Wrapy z serem halloumi
TM6 TM5

Wrapy z serem halloumi

4.3 (8 ocen)

Składniki

  • 70 g fig, suszonych, przekrojonych na pół
  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
    lub 200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 20 - 30 g białego octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2 - 3 szczypty suszonych płatków chili
  • 50 g konfitury z fig
    lub 50 g dżemu śliwkowego
  • 10 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta
  • 350 g sera halloumi, pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)
  • 40 g mąki pszennej
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta curry, mielonego
  • olej, do smażenia
  • 1 jajko, roztrzepane
  • bułka tarta, do panierowania
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 6 tortilli pszennych (patrz wskazówka)
  • 1 żółta papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (4 x 1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2433 kJ / 582 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
7.4 g
Sód
1150 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy