Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
½ ząbka czosnku
-
100 g jogurtu greckiego
-
5 g musztardy Dijon
-
5 g miodu
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ⅓ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
75 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
75 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ciętej, uprzednio rozmrożonej75 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
-
50 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
140 g makaronu, suchego, typu penne pełne ziarno, Lubella
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
906.7 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
1915.1 kJ /
457.7 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
63.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min