Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
½ ząbka czosnku
-
100 g jogurtu greckiego
-
5 g musztardy Dijon
-
5 g miodu
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ⅓ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
75 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
75 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ciętej, uprzednio rozmrożonej75 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
-
50 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
140 g makaronu, suchego, typu penne pełne ziarno, Lubella
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
906.7 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
1915.1 kJ /
457.7 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
63.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min