Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
½ ząbka czosnku
-
100 g jogurtu greckiego
-
5 g musztardy Dijon
-
5 g miodu
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ⅓ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
75 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
75 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ciętej, uprzednio rozmrożonej75 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
-
50 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
140 g makaronu, suchego, typu penne pełne ziarno, Lubella
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
906.7 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
1915.1 kJ /
457.7 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
63.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min