Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
-
4 łyżki migdałów, w płatkach
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, suchego, typu spaghetti320 g makaronu orkiszowego suchego, typu spaghetti
-
1 ząbek czosnku
-
70 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju10 g oliwy z oliwek
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
60 g masła migdałowego, prażonego60 g masła migdałowego, jasnego
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
976 mg
Białko
18 g
Kalorie
2461 kJ /
588 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min