Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
-
4 łyżki migdałów, w płatkach
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, suchego, typu spaghetti320 g makaronu orkiszowego suchego, typu spaghetti
-
1 ząbek czosnku
-
70 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju10 g oliwy z oliwek
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
60 g masła migdałowego, prażonego60 g masła migdałowego, jasnego
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
976 mg
Białko
18 g
Kalorie
2461 kJ /
588 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Cynamonki na parze
50 min
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 godz. 30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min