
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody2200 g
-
czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki3
-
cytryna ekologiczna1
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek60 g
-
soli3 ¼ łyżeczki
-
cukru2 ½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu świderki Lubella270 g
-
ziaren słonecznika3 łyżki
-
octu balsamicznego10 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
575.4 kcal /
2407.4 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
63.4 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
2322.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska