Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

3.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

  • 2200 g wody
  • 3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
  • 1 cytryna ekologiczna
  • 150 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 3 ¼ łyżeczki soli
  • 2 ½ łyżeczki cukru
  • 270 g makaronu, suchego, typu świderki Lubella
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 575.4 kcal / 2407.4 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 63.4 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 2322.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...