Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

3.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

  • wody
    2200 g
  • czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
    3
  • cytryna ekologiczna
    1
  • sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • soli
    3 ¼ łyżeczki
  • cukru
    2 ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu świderki Lubella
    270 g
  • ziaren słonecznika
    3 łyżki
  • octu balsamicznego
    10 g
  • musztardy
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 575.4 kcal / 2407.4 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 63.4 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 2322.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...