Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
2200 g wody
-
3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
-
1 cytryna ekologiczna
-
150 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
3 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
3 ¼ łyżeczki soli
-
2 ½ łyżeczki cukru
-
270 g makaronu, suchego, typu świderki Lubella
-
3 łyżki ziaren słonecznika
-
10 g octu balsamicznego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2322.9 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2407.4 kJ /
575.4 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
63.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 Min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 Min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 Min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 Std.
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 Min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 Min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 15 Min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 Min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 Min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 Std.
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 Min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 Min