Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
TM5 TM6

Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

3.5 (11 ocen)

Składniki

  • 2200 g wody
  • 3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
  • 1 cytryna, ekologiczna
  • 150 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 3 ¼ łyżeczki soli
  • 2 ½ łyżeczki cukru
  • 270 g makaronu, suchego, typu świderki, Lubella
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2407.4 kJ / 575.4 kcal
Białko
16.6 g
Węglowodany
63.4 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Błonnik
4.9 g
Sód
2322.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy