Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g wody
- 3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 150 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 3 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 2 ½ łyżeczki cukru
- 270 g makaronu, suchego, typu świderki, Lubella
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- 10 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2407.4 kJ / 575.4 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2322.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1sa
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
1h 10min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1h 45min
Jaglany koktajl z tahini
15min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1h 5min
Chłodnik arbuzowy
1 Std. 15 Min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 Min
Crème fraîche
16h 10 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 Min
Kąski serowo-brokułowe
55 Min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1h 45min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 Min