Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g wody
- 3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 150 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 3 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 2 ½ łyżeczki cukru
- 270 g makaronu, suchego, typu świderki, Lubella
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- 10 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2407.4 kJ / 575.4 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2322.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shakshuka z patelni
50min
Ryba w stylu Veracruz
45 Min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 Std.
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30 Min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 Min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
10min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 Std.
Turbot w szampańskim sosie
40min
Ryż z kurczakiem curry
55min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 Std.