
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
rzodkiewek60 g
-
wody1200 g
-
cukinia (ok. 250 g)1
-
makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti200 g
-
soli1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
oliwy truflowej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokruszonego sera do dekoracji150 - 160 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459.3 kcal /
1916.5 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
49.5 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1211 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 Min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 Min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 Min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 Min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 Std. 20 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1 Std.
Kremowy dip z fety
5 Min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 Min
Ślimaczki z pesto na parze
2 Std. 5 Min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 Std. 30 Min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 Min
Zapiekanka z tortellini
30 Min