Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g rzodkiewek
-
1200 g wody
-
1 cukinia (ok. 250 g)
-
200 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
1 łyżeczka soli
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g pomidorów, bez skóry400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka oliwy truflowej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 - 160 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokruszonego sera do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1211 mg
Białko
19.3 g
Kalorie
1916.5 kJ /
459.3 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
49.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min