Urządzenia i Akcesoria
Ryż z łososiem i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku pokrojony w plastry1
-
papryki dowolnego koloru, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę150 - 180 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki100 g
-
papryki, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentrat bulionu rybnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody400 g
-
ryżu białego, krótkoziarnistego200 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki250 g
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
470 kcal /
1963.2 kJ
Białko
21.5 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
68.3 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
637.7 mg