Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
65 g kaszy jaglanej
-
1000 g wody
-
10 g oleju
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 - 1 ½ ząbka czosnku
-
5 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (ok. 40 g, olej zachować)
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
113.7 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
367 kJ /
87.7 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Pasta marchewkowa
15 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Kisiel jabłkowy
10 min