Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 10 g liści szpinaku baby, świeżych
- 70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
- 100 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
-
50
g zielonego groszku, świeżego
lub 50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1845.1 kJ / 441 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 299.7 mg
Alternatywne przepisy
Grecka zupa z soczewicy
40min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55min
Pęczotto z bobem i cukinią
1h
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40min