
Urządzenia i Akcesoria
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)40 g
-
liści szpinaku baby, świeżych10 g
-
mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)70 g
-
napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli1 szczypta
-
zielonego groszku, świeżego50 g
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441 kcal /
1845.1 kJ
Białko
19.1 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
54.7 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
299.7 mg