Urządzenia i Akcesoria
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
40 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
10 g liści szpinaku baby, świeżych
-
70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
100 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta soli
-
50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego50 g zielonego groszku, świeżego
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
299.7 mg
Białko
19.1 g
Kalorie
1845.1 kJ /
441 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
54.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min