![Farinata ze szpinakiem i groszkiem Farinata ze szpinakiem i groszkiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f7eaf35e054276356a01bb2b61a737fe/Derivates/0c015eab8bcb427a4c7a2ea0f95aef10ad666fe5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 10 g liści szpinaku baby, świeżych
- 70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
- 100 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
-
50
g zielonego groszku, świeżego
lub 50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1845.1 kJ / 441 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 299.7 mg
Alternatywne przepisy
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30min
Placki jaglane
40p
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40p
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 Min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 Min
Pęczotto z bobem i cukinią
1h
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45min