
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 290 g wody
- 150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
- 2 czubate łyżeczki cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 98.6 kcal / 412.6 kJ
- Białko
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 9.8 mg
Alternatywne przepisy
Liczi martini
35 min
Budyń kokosowy z malinami
15 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Bomby czekoladowe
1 godz.
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Owsianka dyniowa
25 min
Żelki mango
2 godz. 30 min
Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem
20 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Owsianka marchewkowa z cynamonem (BLW, dla dzieci)
25 min