Risotto z krewetkami

Risotto z krewetkami

4.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 330 g wody ciepłej
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 170 g ryżu do risotto np. arborio
  • 230 g krewetek, surowych, dużych, obranych
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 35 g białego wina, wytrawnego
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 244.3 kcal / 1022 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...