
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 60 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
- 600 g wody
- 15 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 235.5 kcal / 984 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1 godz.
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35 min