Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 60 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej
- 600 g wody
- 15 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 984 kJ / 235.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 Min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35p
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50min
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci)
35p
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35p
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35p
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35p
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1h
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35p
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 Min