Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z sosem kurkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
600 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
45 g masła
-
600 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
1 łyżeczka soli
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
230 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 ½ łyżki mąki pszennej
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
natka pietruszki, świeża, posiekana, do posypaniatymianek, świeży tylko liście, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
419.4 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
2576.6 kJ /
615.8 kcal
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
88.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Risotto z borowikami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Zupa krem z kurek
40 min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min