Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
woda do gotowania makaronu
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie) (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g oleju
-
200 g kostek boczku
-
500 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
445.3 mg
Białko
22.2 g
Kalorie
2664.6 kJ /
636.9 kcal
Tłuszcz
36.6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
55.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min