Spaghetti à la carbonara ze szparagami

Spaghetti à la carbonara ze szparagami

4.7 1.9K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • woda do gotowania makaronu
  • ½ łyżeczki soli (opcjonalnie) (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g oleju
  • 200 g kostek boczku
  • 500 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 jajka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 445.3 mg
Białko 22.2 g
Kalorie 2664.6 kJ / 636.9 kcal
Tłuszcz 36.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 55.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...