Spaghetti à la carbonara ze szparagami
TM6 TM5

Spaghetti à la carbonara ze szparagami

4.7 (1.2K ocen)

Składniki

  • 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • woda, do gotowania makaronu
  • ½ łyżeczki soli (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g oleju
  • 200 g kostek boczku
  • 500 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 jajka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2664.6 kJ / 636.9 kcal
Białko
22.2 g
Węglowodany
55.1 g
Tłuszcz
36.6 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Błonnik
4 g
Sód
445.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy