
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti400 g
-
woda do gotowania makaronu
-
soli (opcjonalnie) (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu½ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
oleju30 g
-
kostek boczku200 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
jajka2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
636.9 kcal /
2664.6 kJ
Białko
22.2 g
Tłuszcz
36.6 g
Węglowodany
55.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
445.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska