
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- woda do gotowania makaronu
- ½ łyżeczki soli (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu (opcjonalnie)
-
80
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 80 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 30 g oleju
- 200 g kostek boczku
- 500 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636.9 kcal / 2664.6 kJ
- Białko
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Sód
- 445.3 mg