Spaghetti à la carbonara ze szparagami

Spaghetti à la carbonara ze szparagami

4.7 1.6K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • makaronu, suchego, typu spaghetti
    400 g
  • woda do gotowania makaronu
  • soli (opcjonalnie) (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    ½ łyżeczki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • oleju
    30 g
  • kostek boczku
    200 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
    500 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • jajka
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 636.9 kcal / 2664.6 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 36.6 g
Węglowodany 55.1 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 445.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...