
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti400 g
-
woda do gotowania makaronu
-
soli (opcjonalnie) (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu½ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
oleju30 g
-
kostek boczku200 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
jajka2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
636.9 kcal /
2664.6 kJ
Białko
22.2 g
Tłuszcz
36.6 g
Węglowodany
55.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
445.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Risotto szparagowe
20 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min