Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kurek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
90 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
450 g kurek, świeżych dokładnie oczyszczonych
-
900 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji75 g śmietany UHT, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
263.8 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
958.7 kJ /
229.1 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
25.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 Std. 15 Min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 Min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 Min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 Min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 Min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 Min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 Min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 Min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 Min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 Min