Krem z suszonych grzybów

Krem z suszonych grzybów

4.1 283 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
    50 - 60 g
  • gorącej wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    230 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    40 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • masła
    30 g
  • ząbki czosnku
    2
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
    150 - 200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 194.2 kcal / 813 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 690.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...