
Urządzenia i Akcesoria
Krem z suszonych grzybów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)50 - 60 g
-
gorącej wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki230 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki70 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki40 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
masła30 g
-
ząbki czosnku2
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji150 - 200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
194.2 kcal /
813 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
16.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
690.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska