Zupa krem z cukinii i pieczarek
TM5 TM6

Zupa krem z cukinii i pieczarek

3.3 (186 ocen)

Składniki

  • 200 g sera Gouda, pokrojonego na kawałki
  • 90 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g oleju słonecznikowego
  • 650 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
705 kJ / 168 kcal
Białko
11.7 g
Węglowodany
6.2 g
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy