Zupa krem z cukinii i pieczarek
TM6 TM5

Zupa krem z cukinii i pieczarek

3.4 (412 ocen)

Składniki

  • 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 90 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g oleju słonecznikowego
  • 650 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
729 kJ / 174 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
2 g
Sód
768 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy