
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z cukinii i pieczarek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
150 g pieczarek
-
650 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
182.6 kcal /
764.1 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
493.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska