Zupa krem z cukinii i pieczarek

Zupa krem z cukinii i pieczarek

3.4 420 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    20 g
  • pieczarek
    150 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    650 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 182.6 kcal / 764.1 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 493.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...