Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z cukinii i pieczarek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
150 g pieczarek
-
650 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
493.5 mg
Białko
8 g
Kalorie
764.1 kJ /
182.6 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pieczarek
20 min