Zupa krem z cukinii i pieczarek

3.4 447 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 150 g pieczarek
  • 650 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 493.5 mg
Białko 8 g
Kalorie 764.1 kJ / 182.6 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...