Zupa krem z pieczarek i cukinii

Zupa krem z pieczarek i cukinii

4.0 580 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    90 g
  • masła
    15 g
  • pieczarek oczyszczonych, przekrojonych na pół, plus 4-5 szt., do ugotowania na parze
    500 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    500 g
  • tymianku, świeżego
    6 gałązek
  • liście laurowe, suszone
    2
  • estragon, świeży do oprószenia pieczarek i do dekoracji
    estragon, suszony, do oprószenia pieczarek i do dekoracji
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    500 g
  • mleczka kokosowego
    150 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 105 kcal / 442 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...