
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczarek i cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki90 g
-
masła15 g
-
pieczarek oczyszczonych, przekrojonych na pół, plus 4-5 szt., do ugotowania na parze500 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki500 g
-
tymianku, świeżego6 gałązek
-
liście laurowe, suszone2
-
estragon, świeży do oprószenia pieczarek i do dekoracji
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody500 g
-
mleczka kokosowego150 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
105 kcal /
442 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
8.9 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska