Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g masła
- 30 g mąki pszennej
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 300 g sera rokpol lub innego sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- szczypiorek, świeży, drobno posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1517 kJ / 362 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 2035 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa serowo-kalafiorowa
30min
Zupa krem z pieczarek
20min
Zupa krem z pora z serem
30min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
2h 20min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Holenderska zupa musztardowa
30min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Zupa z rukoli
35min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40min
Zupa cebulowa
1h