Kremowa zupa z serem pleśniowym

Kremowa zupa z serem pleśniowym

3.8 61 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 15 g masła
  • 30 g mąki pszennej
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 300 g sera rokpol lub innego sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
  • 200 g mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 362 kcal / 1517 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 2035 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...