Zupa krem z kurek

Zupa krem z kurek

4.5 10 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g suszonych pomidorów, w oleju
  • 20 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 150 g kurek, świeżych dokładnie oczyszczonych
  • 300 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g śmietany UHT, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
    25 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 360.6 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 957.2 kJ / 228.8 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...