Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem ze szparagów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g białych szparagów
-
20 - 25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g masła
-
350 - 400 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
70 - 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 płaska łyżeczka cukru
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.1 g
Kalorie
629.6 kJ /
150.5 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1h 10min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Sos holenderski – 500 ml
15min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55min
Zupa krem z zielonych szparagów
30min
Zupa z kalarepy
1h
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1h
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40min
Pyry z gzikiem
1h
Skubaniec z owocami
3h 40min