
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem ze szparagów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
białych szparagów1000 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół20 - 25 g
-
masła15 g
-
wody350 - 400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 - 80 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
cukru1 płaska łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150.5 kcal /
629.6 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
5.5 g