Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

4.6 614 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • białych szparagów
    1000 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    20 - 25 g
  • masła
    15 g
  • wody
    350 - 400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    70 - 80 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • cukru
    1 płaska łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 150.5 kcal / 629.6 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...