Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Groszek ptysiowy
- 60 g wody
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 80 g mąki pszennej
- 2 jajka
Krem z borowików
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 25 g masła
- 250 g borowików, świeżych, pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
- 180 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1733 kJ / 414 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem ze szparagów
45 Min
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
10min
Zupa krem z zielonych szparagów
30min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
40min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Krem z suszonych grzybów
55min
Zupa krem z kurek
40min
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30min
Węgierska zupa grzybowa
45 Min