Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z borowików
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Groszek ptysiowy
-
60 g wody
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
80 g mąki pszennej
-
2 jajka
Krem z borowików
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
25 g masła
-
250 borowików, mrożonych, pokrojonych na kawałki250 g borowików, świeżych pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
180 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.4 g
Kalorie
1733 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z kurek
40 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Krem z suszonych grzybów
55 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa czosnkowa
55 min