
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z borowików
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Groszek ptysiowy
-
wody60 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej80 g
-
jajka2
Krem z borowików
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
masła25 g
-
borowików, świeżych pokrojonych na kawałki250 g
-
wody1000 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę180 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
tymianku, świeżego tylko liście2 gałązki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414 kcal /
1733 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
30.9 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska