Zupa krem z borowików

Zupa krem z borowików

4.6 435 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Groszek ptysiowy
  • wody
    60 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • soli
    1 szczypta
  • mąki pszennej
    80 g
  • jajka
    2
Krem z borowików
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • masła
    25 g
  • borowików, świeżych pokrojonych na kawałki
    250 g
    250 borowików, mrożonych, pokrojonych na kawałki
  • wody
    1000 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    180 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l)
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • tymianku, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 414 kcal / 1733 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...