
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 700 g pora, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 pęczek koperku, świeżego
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 czubata łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- 600 g wody
- 300 g mleka
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- 100 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
- papryka słodka, mielona, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 818 kJ / 195 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z porów
25 Min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 Min
Zupa krem z wędzonym łososiem
20 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min