Coquille Saint-Jacques gratinée

Coquille Saint-Jacques gratinée

4.8 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 35 g de beurre demi-sel et un peu pour dorer les coquilles
  • 1 noix de saint-jacques, avec corail coupées en gros morceaux
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 45 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 170 g de champignons de Paris frais coupés en quatre ou en six
  • 120 g de vin blanc sec
  • 100 g d'eau
  • ⅓ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ⅓ c. à café de poivre moulu
  • 20 g de farine de blé
  • 8 noix de saint-jacques, avec corail
  • 35 g de chapelure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 548.3 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1182.5 kJ / 282.6 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...