Cassolette de saint-jacques et crevettes

Cassolette de saint-jacques et crevettes

4.4 413 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 50 g de carotte coupée en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'échalote
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 350 g de crevettes cuites, non décortiquées de taille moyenne
  • 600 g d'eau
  • 2 c. à café de fumet de poisson
  • 1 pincée de piment d'Espelette
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 20 g de farine
  • 18 noix de saint-jacques de belle taille
    24 noix de saint-jacques, de petite taille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 23 g
Kalorie 779 kJ / 185 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...