
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de carotte coupée en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'échalote
- 40 g de beurre coupé en morceaux
- 350 g de crevettes cuites, non décortiquées de taille moyenne
- 600 g d'eau
- 2 c. à café de fumet de poisson
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de farine
-
18
noix de saint-jacques de belle taille
lub 24 noix de saint-jacques de petite taille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 185 kcal / 779 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 1 g