Cassolette de saint-jacques et crevettes

Cassolette de saint-jacques et crevettes

4.4 399 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • de carotte coupée en morceaux
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'échalote
    30 g
  • de beurre coupé en morceaux
    40 g
  • de crevettes cuites, non décortiquées de taille moyenne
    350 g
  • d'eau
    600 g
  • de fumet de poisson
    2 c. à café
  • de piment d'Espelette
    1 pincée
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de farine
    20 g
  • noix de saint-jacques de belle taille
    18
    24 noix de saint-jacques, de petite taille

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 185 kcal / 779 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...