Lotte et crevettes à l'américaine

Lotte et crevettes à l'américaine

4.7 233 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de carotte coupée en tronçons
    80 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de beurre doux
    20 g
  • de crevettes roses cuites, non décortiquées
    500 g
  • de cognac
    40 g
  • de vin blanc sec
    200 g
  • d'eau
    30 g
  • de pulpe de tomate
    400 g
  • de concentré de tomate
    40 g
  • bouquet garni
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de lotte détaillée en morceaux
    600 g
  • de farine de blé
    10 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • d'estragon frais
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 293 kcal / 1226 kJ
Białko 37.7 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...