Feuilleté au crabe

Feuilleté au crabe

4.4 38 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • pâte feuilletée maison
    1
  • d'échalote
    50 g
  • de vin blanc sec type Muscadet
    100 g
  • de vinaigre
    1 c. à soupe
  • de chair de crabe en conserve égouttée et en miettes
    170 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    50 g
  • de curry en poudre à ajuster en fonction des goûts
    ½ - 1 c. à café
  • de piment de Cayenne en poudre
    1 pincée
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de beurre coupé en morceaux
    80 g
  • de blancs de poireau coupés en morceaux
    300 g
  • de beurre
    20 g
  • crevettes roses cuites, décortiquées (opcjonalnie) et coupées en morceaux
    8
  • jaune d'œuf
    1
  • de lait
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 505 kcal / 2098 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...