![Palourdes et amandes farcies Palourdes et amandes farcies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b5a6ad38-ca7d-4734-8e7b-31bf25cfbd5c/Derivates/364321f2-9763-4bca-8847-a872dc60300b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes décortiquées
- 2 gousses d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 170 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de vin blanc sec
- 100 g d'eau
- 500 g de palourdes fraîches
- 500 g d'amandes fraîches de mer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1791.5 kJ / 434.5 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 321 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beurre blanc
25 dk
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 分钟
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1 Std. 30 Min
Déclinaisons autour de la mer
30 Min
Raie aux câpres
45 分钟
La cuisson des langoustines
40 分钟
Fumet de crustacés
25 dk
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 分钟
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 分钟
Cassolettes de saint-jacques
30 Min