Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes décortiquées
- 2 gousses d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 170 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de vin blanc sec
- 100 g d'eau
- 500 g de palourdes fraîches
- 500 g d'amandes fraîches de mer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1791.5 kJ / 434.5 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 321 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet de sandre au beurre blanc
45 min
Cuisson des bigorneaux
25 min
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Sauce béarnaise
20 min
Beurre blanc
25 min
Filet de lieu noir et sauce échalotes sous-vide
40 min
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2h 30min
Beurre blanc
20 min
Papillotes de maquereau à la moutarde
25 min
Raie aux câpres
45 min
Sauce beurre blanc
20 min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min