Palourdes et amandes farcies

Palourdes et amandes farcies

5.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'amandes décortiquées
  • 2 gousses d'ail
  • 3 brins de persil frais, équeutés
  • 170 g de beurre coupé en morceaux
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de vin blanc sec
  • 100 g d'eau
  • 500 g de palourdes fraîches
  • 500 g d'amandes fraîches de mer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 321 mg
Białko 9 g
Kalorie 1791.5 kJ / 434.5 kcal
Tłuszcz 42.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...