![Raie aux câpres Raie aux câpres](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ed612cef-6407-4e31-8b9f-f91aff80d366/Derivates/9575fe2e-c40a-4446-be43-2f27e16572e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de câpres en saumure
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 900 - 1200 g d'aile de raie, coupée en 4 morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581.8 kJ / 376.3 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 396.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotte à la provençale
50min
Papillotes de maquereau à la moutarde
25min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Raie aux épinards crémeux, pommes de terre au curry
1h 15min
Palourdes et amandes farcies
40min
Salade de raie
1 Std. 45 Min
Nage de noix de saint-jacques aux panais et à la vanille
1h
Seiche à la sauce tomate
1h 15min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
Matelote de roussette au vin rouge
1ч. 30 мин.
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1 godz. 5 min