Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 140 g de vin blanc
- 2 clous de girofle
- 4 baies de genièvre
- 400 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 500 g de choucroute crue
- 150 g de filet de lieu jaune sans peau, coupé en quatre
- 150 g de filet de truite saumonée sans peau, coupé en quatre
- 150 g de dos de cabillaud, coupé en quatre
- ½ c. à café de sel
- 150 g de filet de haddock, coupé en quatre
- 400 g de langoustines, de belle taille
- 60 g d'échalotes
- 25 g de vinaigre de vin blanc
- 250 g de beurre demi-sel, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 835.8 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1374 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papillote de raie aux olives, tomates et câpres
35 Min
Choucroute de la mer
35 Min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30min
Beurre blanc
25 min
Gratin de poissons à la choucroute
40min
Médaillons de lotte à l'ail des ours
55min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1 godz. 5 min
La cuisson des langoustines
40min
Choucroute de la mer
40min
Salade de raie
1h 45min
Rillettes de haddock aux agrumes et aux herbes
2h 15min
Raie aux câpres
45min