Marmite aux palourdes

Marmite aux palourdes

4.7 33 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Les palourdes
  • 1000 g de palourdes
  • 1500 g d'eau froide
  • 2 c. à café de gros sel
La marmite
  • 450 g d'eau
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g de beurre
  • 120 g de poireau émincé finement (2 mm)
  • 120 g de céleri branche émincé finement (3 mm)
  • 150 g de lardons
  • 1 feuille de laurier
  • 2 c. à café de feuilles de thym frais
  • 400 g de pommes de terre coupées en dés d'1 cm
  • 1 c. à café de fécule de maïs
  • 200 g de lait
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1180 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...