
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rukoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
40 g masła
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g rukoli
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 6 kropli sosu Tabasco® (opcjonalnie)
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229.9 kcal /
961.7 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
226.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska