Zupa z rukoli

Zupa z rukoli

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 150 g rukoli
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 - 6 kropli sosu Tabasco® (opcjonalnie)
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229.9 kcal / 961.7 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 226.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...