Zupa krem z porów
TM6 TM5

Zupa krem z porów

4.3 (1.3K ocen)

Składniki

  • 400 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki estragonu, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
806 kJ / 192.6 kcal
Białko
3.2 g
Węglowodany
27.8 g
Tłuszcz
8.5 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
3.6 g
Sód
615.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy