
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z porów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry400 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki300 g
-
wody800 g
-
soli1 łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 - 3 gałązki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)50 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
estragonu, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192.6 kcal /
806 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
615.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska