Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z porów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
800 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki estragonu, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.7 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
806 kJ /
192.6 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
27.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 Min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa krem z groszku
40 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z ziemniaków
40 Min
Zupa krem z warzyw
35 Min
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Zupa z papryki i parmezanu
20 Min