
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pora, pokrojonego w 3 cm plastry
- 60 g masła
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 800 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ½ łyżeczki estragonu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 606 kJ / 145 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z pora z serem
30 min