
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonego ogórka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ryżu białego70 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 - 80 g
-
ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki400 - 450 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
wody700 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej100 - 150 g
-
koperku, świeżego tylko liście, posiekanego½ pęczka
-
pieprzu czarnego, mielonego do smaku2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
130 kcal /
543.7 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
37.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska