
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonego ogórka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
70 g ryżu białego
-
70 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 - 450 g ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
700 g wody
-
100 - 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
130 kcal /
543.7 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
37.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z porów
30 min