Urządzenia i Akcesoria
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
1200 g ziemniaków, młodych (Ø maks. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na pół
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
180 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
20 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
360 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
300 g jogurtu naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
746.2 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
1466.9 kJ /
350.6 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
60.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min