Tosty z serem i grzybami

Tosty z serem i grzybami

4.6 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    80 g
  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    80 g
    80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    200 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • octu balsamicznego (opcjonalnie)
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania kromek
    20 g
  • grzybów, świeżych (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
    400 g
    400 g pieczarek, (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
  • soli
    2 - 3 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kromek chleba (patrz wskazówka)
    16

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 552 kcal / 2309.6 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 64.8 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 733.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...