Urządzenia i Akcesoria
Tosty z serem i grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki80 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
80 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru
-
10 g octu balsamicznego (opcjonalnie)
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania kromek
-
400 g pieczarek, (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki400 g grzybów, świeżych (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
-
2 - 3 szczypty soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
16 kromek chleba (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
733.4 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
2309.6 kJ /
552 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
64.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Fettucine z grzybami
40 min
Grzybki marynowane
6 godz. 30 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min