Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym

Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym

4.7 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

Pesto pietruszkowe
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    20 g
    20 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • orzeszków piniowych
    1 łyżka
    1 łyżka migdałów, blanszowanych
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 gałązek
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Gotowane ziemniaki i fasolka
  • wody
    400 g
  • ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
    400 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, w całości
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 169.5 kcal / 709.4 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 251.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...