
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pesto pietruszkowe
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki20 g
-
orzeszków piniowych1 łyżka
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 gałązek
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli½ łyżeczki
Gotowane ziemniaki i fasolka
-
wody400 g
-
ziemniaków pokrojonych w ćwiartki400 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, w całości400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169.5 kcal /
709.4 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
251.5 mg