
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pesto pietruszkowe
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 łyżka orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Gotowane ziemniaki i fasolka
-
400 g wody
-
400 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, w całości
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169.5 kcal /
709.4 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
251.5 mg