Wersje kompatybilne
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto pietruszkowe
-
20
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 20 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki -
1
łyżka orzeszków piniowych
lub 1 łyżka migdałów, blanszowanych - 1 ząbek czosnku
- 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
Gotowane ziemniaki i fasolka
- 400 g wody
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w ćwiartki
- 400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, w całości
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 709.4 kJ / 169.5 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 251.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wrapy caprese
10min
Smoothie z mango, pomarańczą i marchewką
10min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Pieczona ryba masala
1h 15min
Twarożek ziołowy
10min
Poranny koktajl z borówkami
10min
Purée ziemniaczane z maślanką
35min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6h 30min
Smoothie z kiwi
10min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1h 10min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min