Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym

Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym

4.7 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

Pesto pietruszkowe
  • 20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    20 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
    1 łyżka migdałów, blanszowanych
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
Gotowane ziemniaki i fasolka
  • 400 g wody
  • 400 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
  • 400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, w całości

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 169.5 kcal / 709.4 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 251.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...