
Wersje kompatybilne
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto pietruszkowe
-
20
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 20 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki -
1
łyżka orzeszków piniowych
lub 1 łyżka migdałów, blanszowanych - 1 ząbek czosnku
- 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
Gotowane ziemniaki i fasolka
- 400 g wody
- 400 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
- 400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, w całości
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 169.5 kcal / 709.4 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 251.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 godz. 25 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min