Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pesto pietruszkowe
-
20 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 łyżka migdałów, blanszowanych1 łyżka orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Gotowane ziemniaki i fasolka
-
400 g wody
-
400 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, w całości
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
251.5 mg
Białko
4 g
Kalorie
709.4 kJ /
169.5 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Rumienienie szparagów
20 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min