Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- 5 - 6 ząbków czosnku, przekrojonych na pół
-
4
gałązki rozmarynu, świeżego
lub ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 892.4 kJ / 213.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 14 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 10 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Tosty z serem i grzybami
2hod. 10min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1h 30min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min