
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Sól rozmarynowa
-
soli gruboziarnistej20 g
-
rozmarynu, suszonego2 łyżeczki
Ziemniaki
-
wody700 g
-
ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych1000 g
-
oliwy z oliwek2 - 3 łyżki
-
rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
161 kcal /
676 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
15911.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min