Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową

Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową

4.6 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Sól rozmarynowa
  • soli gruboziarnistej
    20 g
  • rozmarynu, suszonego
    2 łyżeczki
Ziemniaki
  • wody
    700 g
  • ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
    1000 g
  • oliwy z oliwek
    2 - 3 łyżki
  • rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
    2 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 161 kcal / 676 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 15911.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...