
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Sól rozmarynowa
-
soli gruboziarnistej20 g
-
rozmarynu, suszonego2 łyżeczki
Ziemniaki
-
wody700 g
-
ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych1000 g
-
oliwy z oliwek2 - 3 łyżki
-
rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
161 kcal /
676 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
15911.7 mg