Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sól rozmarynowa
- 20 g soli gruboziarnistej
- 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
- 700 g wody
- 1000 g ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
- 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 676 kJ / 161 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 15911.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 Std. 25 Min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 Std.
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55min
Ciasto na ciemnym piwie
3 Std. 30 Min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1u. 20min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1h 15min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Sos Reuben
10min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40min
Lemoniada brzoskwiniowa
5min