
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 - 600 g różyczek kalafiora
- 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
- 80 g masła pokrojonego na kawałki
- 120 g bułki tartej (patrz wskazówka)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 197.6 kcal / 826.9 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Sód
- 614.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawa latte
10 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Kompot wiśniowy
35 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min