Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą

Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą

4.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    4
  • kalarepy pokrojonej na kawałki
    520 g
  • rzodkiewek
    120 g
  • ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    240 g
  • napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
    880 g
  • mleczka kokosowego
    240 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    80 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • kromki chleba pełnoziarnistego
    8
  • pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 459.7 kcal / 1923.3 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 704.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...