
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku4
-
kalarepy pokrojonej na kawałki520 g
-
rzodkiewek120 g
-
ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki240 g
-
napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)880 g
-
mleczka kokosowego240 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego80 g
-
soli½ łyżeczki
-
kromki chleba pełnoziarnistego8
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459.7 kcal /
1923.3 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
13.1 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
704.2 mg