Pasta kanapkowa z bobu

Pasta kanapkowa z bobu

4.1 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g wody
  • 500 g bobu, świeżego
    500 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • ½ pęczka koperku, świeżego plus dodatkowa ilość posiekanego koperku do dekoracji
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g miodu
  • 45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 10 g płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • ser feta pokrojony na kawałki, do dekoracji (ok. 100 g)
  • pieczywo do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 196.4 kcal / 821.8 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 225.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...