
Urządzenia i Akcesoria
Pasta kanapkowa z bobu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 g bobu, świeżego
-
2 ząbki czosnku
-
80 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
½ pęczka koperku, świeżego plus dodatkowa ilość posiekanego koperku do dekoracji
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu
-
45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
10 g płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
ser feta pokrojony na kawałki, do dekoracji (ok. 100 g)
-
pieczywo do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
196.4 kcal /
821.8 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
18.4 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
225.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Pigwa pod kruszonką
1 godz. 25 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Hummus z groszkiem
10 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Hummus z bobu
1 godz.
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pesto z rukoli
10 min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min