Pasta kanapkowa z bobu

Pasta kanapkowa z bobu

4.1 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    500 g
  • bobu, świeżego
    500 g
    500 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • ząbki czosnku
    2
  • twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
    80 g
  • koperku, świeżego plus dodatkowa ilość posiekanego koperku do dekoracji
    ½ pęczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    25 g
  • miodu
    15 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    45 g
  • płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
    10 g
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    2 szczypty
  • ser feta pokrojony na kawałki, do dekoracji (ok. 100 g)
  • pieczywo do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 196.4 kcal / 821.8 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 225.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...