
Urządzenia i Akcesoria
Pasta kanapkowa z bobu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
bobu, świeżego500 g
-
ząbki czosnku2
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki80 g
-
koperku, świeżego plus dodatkowa ilość posiekanego koperku do dekoracji½ pęczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego25 g
-
miodu15 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia45 g
-
płatków drożdżowych (patrz wskazówka)10 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku2 szczypty
-
ser feta pokrojony na kawałki, do dekoracji (ok. 100 g)
-
pieczywo do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
196.4 kcal /
821.8 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
18.4 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
225.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska