Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g ogórków z odciętymi końcówkami
-
150 g rzodkiewek
-
100 g kalarepy pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
1 ząbek czosnku
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1000 g maślanki1000 g kefiru
-
100 g soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 jajka
-
woda do gotowania jajek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
791.7 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
1089.6 kJ /
260.4 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1 godz. 15 min
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min
Kiszone rzodkiewki (TM6, TM7)
72 godz. 30 min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6, TM7)
10 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 godz. 30 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min