Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ogórków, z odciętymi końcówkami
- 150 g rzodkiewek
- 100 g kalarepy, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 1 ząbek czosnku
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1000
g kefiru
lub 1000 g maślanki - 100 g soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 jajka
- woda, do gotowania jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1089.6 kJ / 260.4 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 791.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6)
20min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6)
35min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1h 15min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20min
Pasta kanapkowa z bobu
45min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20min
Chłodnik z botwinki
1h
Dip curry z daktylami
5min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6)
10min