Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kiszonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
350 g kapusty kiszonej opłukanej i odciśniętej (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
900 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki lubczyku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g soku z kiszonej kapusty
-
majeranek, świeży tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
542 mg
Białko
2 g
Kalorie
369 kJ /
88 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Barszcz z serem feta
40 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min