
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kiszonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
kapusty kiszonej opłukanej i odciśniętej (patrz wskazówka)350 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła20 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki250 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki40 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki40 g
-
wody900 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
lubczyku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soku z kiszonej kapusty100 g
-
majeranek, świeży tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
88 kcal /
369 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
542 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa krem z kurek
40 min
Zupa z trzech główek czosnku
1 godz. 30 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min