Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia

Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia

4.0 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 sztuk

Składniki

  • 60 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
  • 140 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 170 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 30 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    30 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • 6 białek (patrz wariant)
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 2 łyżeczki soli
  • 60 g octu jabłkowego
  • 340 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 198.8 kcal / 831.8 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 2.3 g
Węglowodany 37.9 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 824.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...