Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 sztuk
Składniki
-
60 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
-
140 g ryżu białego, długoziarnistego
-
170 g płatków owsianych bezglutenowych
-
30 g łusek babki jajowatej, mielonych30 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
6 białek (patrz wariant)
-
4 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
2 łyżeczki soli
-
60 g octu jabłkowego
-
340 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
824.6 mg
Białko
7 g
Kalorie
831.8 kJ /
198.8 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
37.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 20 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 Std.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 Std. 40 Min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 Std.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 Std.
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min