
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 sztuk
Składniki
-
60 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
-
140 g ryżu białego, długoziarnistego
-
170 g płatków owsianych bezglutenowych
-
30 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
6 białek (patrz wariant)
-
4 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
2 łyżeczki soli
-
60 g octu jabłkowego
-
340 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
198.8 kcal /
831.8 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
2.3 g
Węglowodany
37.9 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
824.6 mg