
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
300 g migdałów, ze skórką
-
50 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
-
1 łyżeczka soli
-
160 g białek (z 5 jajek, patrz wskazówka)
-
45 g octu jabłkowego
-
375 g gorącej wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
168.7 kcal /
705.8 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
308.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Mąka migdałowa
5 min
Mąka gryczana
5 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min