
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
migdałów, ze skórką300 g
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)50 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)3 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
białek (z 5 jajek, patrz wskazówka)160 g
-
octu jabłkowego45 g
-
gorącej wody375 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
168.7 kcal /
705.8 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
308.4 mg