![Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7DF0CCD-A0EE-4A54-A981-210790634A14/Derivates/EC530519-5607-4F60-9ABB-C5CDFDB4AFCC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g migdałów, ze skórką
-
50
g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
lub 50 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
- 1 łyżeczka soli
- 160 g białek (z 5 jajek, patrz wskazówka)
-
45
g octu jabłkowego
lub 45 g białego octu winnego - 375 g gorącej wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 705.8 kJ / 168.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 308.4 mg
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 Std.
Lamingtony bez pieczenia
1 Std.
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 Min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 Std.
Mini pizze na brokułowych spodach
40 Min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Bezglutenowy chleb życia
1 Std. 10 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Mąka migdałowa
5min