Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe

Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe

4.2 281 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk

Składniki

  • migdałów, ze skórką
    300 g
  • łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    50 g
    50 g łusek babki jajowatej, mielonych, (patrz wskazówka)
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
    3 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • białek (z 5 jajek, patrz wskazówka)
    160 g
  • octu jabłkowego
    45 g
    45 g białego octu winnego
  • gorącej wody
    375 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 168.7 kcal / 705.8 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 308.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...