
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g migdałów, ze skórką
-
50
g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
lub 50 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
- 1 łyżeczka soli
- 160 g białek (z 5 jajek, patrz wskazówka)
-
45
g octu jabłkowego
lub 45 g białego octu winnego - 375 g gorącej wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 168.7 kcal / 705.8 kJ
- Białko
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 308.4 mg