Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs

Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs

4.6 10 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 800 g d'eau
  • 2 œufs préalablement lavés sous l'eau
  • 20 asperges vertes
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 100 g de fromage à tartiner nature, type St Môret
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ citron jaune non traité (zeste râpé de la moitié du citron et jus du citron entier)
  • ½ c. à café de ciboulette fraîche ciselée
  • 25 g d'échalotes
  • 15 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 718.3 mg
Białko 6.9 g
Kalorie 742.5 kJ / 177.5 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...