![Verrines de crème d'asperges Verrines de crème d'asperges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/664a8076d8855f2b9dd5ee329dc70738/Derivates/3e2d50f63d9baf93a9838f513de18f16630cc9fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- du sel
- 200 g d'asperges
- 2 œufs durs, écalés
- 200 g de mascarpone
- 1 pincée de piment d'Espelette
- du poivre moulu
- 3 brins de menthe fraîche, ciselés
- 1 c. à café de graines de pavot
- 6 filets d'huile d'olive, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 827 kJ / 169 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Verrines de betterave au crabe
15min
Mousses de betterave en deux façons
15min
Cheesecake aux radis
3u. 35min
Pannacotta feta et coulis de poivron
2h 40min
Mousse de tomate au basilic
3h 30 min
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2h 20min
Gougères à la mousse de saumon
25 Std. 35 Min
Pannacotta épinards, lait de coco et maquereau fumé
2 Std. 10 Min
Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs
1u. 45min
Verrine bicolore aux radis et fromage de chèvre
20min
Cannelés au thon
40min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min