Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan

Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan

4.6 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La gelée de pamplemousse
  • pamplemousses zeste et jus
    2
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de poivre de Sichuan
    3 pincées
Le bavarois à l'avocat
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de lait
    100 g
  • avocats bien mûrs
    2
  • le jus d'un citron jaune
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
    50 g
  • de chair de crabe frais émiettée
    250 g
Les tuiles croustillantes au parmesan
  • de parmesan
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 231 kcal / 961 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...