Fettucine Alfredo

Fettucine Alfredo

4.0 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1200 g wody
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
  • 160 g makaronu, suchego, typu fettuccine
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • pieprz, świeżo mielony do oprószenia makaronu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 631.4 kcal / 2641.8 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Sód 1783.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...