Urządzenia i Akcesoria
Fettucine Alfredo
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
-
160 g makaronu, suchego, typu fettuccine
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia makaronu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1783.5 mg
Białko
24 g
Kalorie
2641.8 kJ /
631.4 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pistacjowa carbonara
40 min
Fettucine z grzybami
40 min
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Makaron po alpejsku
45 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min