
Urządzenia i Akcesoria
Makaron po alpejsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Makaron
-
cebuli pokrojonej w 2-3 mm krążki160 g
-
mąki pszennej40 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki100 g
-
ziemniaków, woskowych (sałatkowych), pokrojonych w 1 cm kostkę400 g
-
wody450 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu300 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki500 g
-
makaronu, suchego, typu macaroni250 g
-
masła2 łyżki
Mus jabłkowy i wykończenie
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego25 g
-
cukru20 - 40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
874 kcal /
3642 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
92 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska