Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Makaron
- 160 g cebuli, pokrojonej w 2-3 mm krążki
- 40 g mąki pszennej
- 100 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 400 g ziemniaków, woskowych (sałatkowych), pokrojonych w 1 cm kostkę
- 450 g wody
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 250 g makaronu, suchego, typu macaroni
- 2 łyżki masła
Mus jabłkowy i wykończenie
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 - 40 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3642 kJ / 874 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 Std.
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 Min
Gratin z ziemniaków i selera
1 Std. 10 Min
Lasagne z grzybami
2h 20min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 Std. 20 Min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 Min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 Min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 Std.
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 Min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 Min
Fettucine Alfredo
25 Min
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25 Min