Makaron po alpejsku

Makaron po alpejsku

4.5 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Makaron
  • cebuli pokrojonej w 2-3 mm krążki
    160 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ziemniaków, woskowych (sałatkowych), pokrojonych w 1 cm kostkę
    400 g
  • wody
    450 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    300 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
    500 g
  • makaronu, suchego, typu macaroni
    250 g
  • masła
    2 łyżki
Mus jabłkowy i wykończenie
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    25 g
  • cukru
    20 - 40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 874 kcal / 3642 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...